Upptäckarna 10-11 år (åk 4-5)

Upptäckarscouter!Upptäckarscouter

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout är man när man när man går i mellanstadiet. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

 

När man är upptäckarscout får man lära sig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. I patrullen bestämmer ni själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouter lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

 

I Scouterna finns det alltid tid till att fundera på vad man har gjort och lärt sig, ibland kallar vid det för reflektion eller andakt. När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

 

Vi träffas torsdagar klockan 18.00 – 19.30 i kårstugan Slottet.

 

Ansvarig ledare

Hasse Fredriksson, 070-671 80 94

Annelie Lindström, 070-751 74 74

Marika Ahola, 072-294 01 39

 

Scouter gör i ordning en övning med ett rep