Kårstart 24/8 -14

Den 24/8 startade vi scouthösten. Vi samlade många härliga och förväntansfulla scouter på Östra Eneby Hagas scoutgård ”Slottet”.

Efter att flaggan hissats så fick vi försöka lära känna varandra.
Det löste vi med en liten lek där alla namn var antecknade på en klädnypa som låg blandade i en påse. Scouten fick dra en klämma och sedan var det bara att byta tills man hade sin eget namn.

Både nya och gamla scouter hjälptes sedan åt att klara olika stationer på jakt efter pusselbitar.

Scouterna fick öva samarbete när de skulle ta sig genom spindelnätet utan att nudda repen så inte spindeln skulle komma och kittla dem på magen.

Efter det skulle de ta sig över krokodilfloden utan att bli krokodilernas badboll.
Även här handlade det om samarbete och balans.

På en av stationerna skulle scouterna ”Skjuta tvål” i hinkar.
Tre försök var och det fanns lika många varianter som scouter.
En del träffade hinken andra träffade marken.
Men en sak hade de tillsammans, de fick rena och fina fingrar och händer.

Nu var det dags med nya balanskonster. Denna gång med kåsa och vatten.
Patrullen skulle snabbt förflytta vatten från en hink till en flaska.
Jag hoppas att skona har torkat!

Nu hade patrullerna fått ihop tre pusselbitar till sitt pussel.
Vad kan det vara tro.

Efter den sista samarbetsövningen som gick ut på att förflytta och hitta rätt nyckel till det lås som öppnade skattkistan med de sista pusselbitarna.

Men vad nu?

Det verkar som vi har fått blandade pusselbitar.
-Jaja! Då får vi väl samarbeta mellan patrullerna och byta till oss bitar för att kunna lösa ett av de tre pusslen.

Men nu knorrade magen och man kunde nästan tro att det fanns en björn vid grillen….

Goda korvar med bröd serverades tillsammans med saft och kaffe.

Oj vad kul vi skall ha. Vi längtar redan till nästa möte.

Tack ledare, seniorscouter och övriga medverkande, för ett härligt och väl utfört arrangemang.

Nu gäller det att vi håller lågan igång.

Mattias Andersson

Web-/medlems ansvarig